Съвет на коалицията. Война или мир?

Ще заровят ли управляващите томахавките?

Съвет на коалицията. Война или мир? | StandartNews.com

Ще заровят ли партиите от управляващата коалиция томахавките или войната ще се разрасне? Това ще стане ясно утре, когато се събира съветът на коалицията. Основните му теми са конфликтните точки – избор на гуверньор на БНБ, позицията за Северна Македония и изгонването на руския посланик Елеонова Митрофанова.

Кандидатът на „Има такъв народ” за БНБ Любомир Каримански обяви вчера, че е получил заплахи. "Откажи се или проблемите ще започнат веднага и нямаш представа колко ще са сериозни", пише в съобщение, получено на телефона му. Това предизвика нов трус в коалицията.

„Демократична България” призова за оттегляне и на двете кандидатури за БНБ, за да се определи трета. За мен това е решението, каза в студиото на бТВ вицепремиерът по климатичните промени Борислав Сандов. Председателят на ПГ на ИНТ Тошко Йорданов обаче бе категоричен: "Има такъв народ" няма да оттегли Каримански

„В неделя ще има коалиционен съвет, където голяма част от различните гледни точки по темата ще бъдат изгладени. Това не е основание да има трусове в коалицията, но е основание хората да се да се замислят кои са големите проблеми пред България в момента”, каза и д-р Александър Симидчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай