Сугарев съзря руски интереси зад "Буда"

Сугарев съзря руски интереси зад "Буда" | StandartNews.com

София. Не е изключено изнасянето на досието "Беда" да е свързано с руска разработка, защото правителството на ГЕРБ силно е ударило по интересите на Русия у нас.

Такава хипотеза изрази пред ТВ7 бившият син депутат Едвин Сугарев. Той обаче е категоричен за другата версия - че скандалът е организиран от БСП и това е началото на предизборната кампания. Скандалът налива вода в мелницата на Румен Петков и БСП, уточни Сугарев.

Разклащането на доверието в ГЕРБ е основната цел на подхвърлянето на документите, поясни политикът. Друга причина може да е опитът да се създаде шум около излизането на информации, които са в ущърб на БСП. Втората тема са историите, около АЕЦ "Белене" и СРС-тата, които Яне Янев бегло показа по телевизията.

Целият този „Буда” скандал излиза от сайт, който се позовава на анонимни източници. Това е начинът, по който се пазят информаторите. Най-лесният начин. Нека припомним, че Яне Янев първи говори за “Буда” през 2011-а, като каза, че му е подхвърлено от Румен Петков.

По думите на Сугарев такова досие не може да се изнесе. То се чете на място и всеки, който го гледа, си записва. Именно затова може да се смята, че то е изнесено имено от хората, които са направили предложенията за вербуването на Бойко – това са Младен Георгиев и Спас Спасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай