Събота,

Страшното идва! Бизнесът съкращава 250 хил. работници

От: СТАНДАРТ -
3539
Страшното идва! Бизнесът съкращава 250 хил. работници
A
A
A

Страшна картина очерта бизнесът. Липсата на газ за фирмите ще доведе до съкращаване на 250 хил. работници, съобщи в интервю за бТВ Васил Велев, председател на Асоциацията  на индустриалния капитал в България (АИКБ).

.

„Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той поскъпна 2 пъти, но по-лошото е, че няма газ за бизнеса“, коментира Велев. Работодателските организации са попитали с отворено писмо от 27 юли какво следва, но не са получили адекватен отговор.

„Получихме неясни обяснения за някакви 7 танкера, които впоследствие се оказаха 3 до края на годината, но за сметка на това този газ не може да стигне до България, защото нито има слотове за разтоварване, нито има трасе, по което да пристигне газ. Даже и този газ да стигне до България, той не решава проблема, защото осигурява по малко от половината от недостига“, каза Велев.

„Ние сме по-голям пазар от украинците, които потребяват и транзитират руски газ. Ние се отказваме от по-евтиния с 1/3 минимум руски газ и търсим втечнен, който не можем да докараме до газопреносната мрежа на страната.  За нашето търпение към безчинствата на управляващите ние ще си платим с глад и студ през тази зима“, коментира председателят на АИКБ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com