Страхил Ангелов: Битието на хората е смазано, търгуват с гласовете им, като с добитък

Страхил Ангелов: Битието на хората е смазано, търгуват с гласовете им, като с добитък | StandartNews.com

Възстановяването на доверието в местната власт в България ще е труден и продължителен процес. И той трябва да започне на първо време с ново административно деление и свиване на боря на общините до максимум 50. Това заяви кандидатът на „Напред България" за кмет на София Страхил Ангелов в предизборен дебат по БНТ в сряда вечерта.

Той обърна внимание, че всякакви промени в местната власт ще са ефективни единствено при политическа система, която не включва 350 партии, а отразява реално разбиранията и идеалите на българите.

Защото истината е, че битието на хората е смазано. Населението в много райони е напълно маргинализирано. Хората са доведени до жалко и трагично положение да търгуват с гласовете им като с добитък. Задължителното гласуване е най-бързото решение на проблема с купуването на гласове, заяви Страхил Ангелов.

Кандидатът на движение "Напред България" настоя, че е необходимо целият финансов ресурс на държавата и общините да бъде насочен към справяне с демографската криза.

В България нямаме по-сериозен проблем от това. Без хората, които са основният ни капитал не можем нищо да направим. Трябва да се инвестират всички усилия в образованието и културата, за да има след това кой да ходи по пътищата и тротоарите. Стига да отидете в един парк, за да се убедите в правотата на това което казвам. Съотношението между възрастните хора и майките с деца е пет към едно, подчерта още Ангелов.

Той се обърна към другите кандидати за кмет на София с въпрос, защо в кампанията за управлението на столицата не се повдига въпроса за увеличаване на детските надбавки, след като общината разполага с повече от необходимите средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай