Стоянова: Приоритет е създаване на добри условия в училищата и детските градини

Стоянова: Приоритет е създаване на добри условия в училищата и детските градини | StandartNews.com

Вергиния Стоянова, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Средец", се срещна с всички директори на училища и детски градини в района, както и с председатели на училищните настоятелства и настоятелства в детските градини, заместник-директори, главни учители и преподаватели.

Вергиния Стоянова представи направеното и видимите резултати в реализирането на по-добри условия в училищата, детските градини и яслите, както и бъдещите проекти през следващите четири години.

„Извършени са ремонти във всички училища и градини - покриви, санитарни възли, подмяна на водосточни тръби и улуци, ремонт на стълбища, дворове, канални отклонения, на ВиК и ВЕИ инсталации. На 127 СОУ „Иван Денкоглу" изцяло е подменена водно-отоплителната инсталация и са сменени радиаторите с цел енергийна ефективност. Изградена е нова модерна и функционална сграда към ОДЗ № 18 и филиал, с което са открити 115 допълнителни места", припомни Стоянова.
„Предстои изграждането на нови учебни корпуси и физкултурни салони в 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин" и 133 СОУ „Ал. Пушкин" и изцяло реновиране на съществуващите сгради, изграждане на физкултурни салони към 127 СОУ и към 38 ОУ, реновиране и въвеждане на енергийна ефективност в 7 СОУ, както и приключваме ремонта на старата сграда в ОДЗ №18 и пускането й в експлоатация", допълни още тя.

На срещата присъства и Милена Дамянова председател на Парламентарната комисия по образование и наука в Народното събрание, кандидатите на ГЕРБ за общински съветници Елен Герджиков, Анатоли Илиев и Пламен Църноречки.
Елен Герджиков призова за висока избирателна активност: „ Гласът на всеки един от вас наистина е важен, за да не се разпилеят по малките партии. Избира се освен кмет на града, и районни кметове, които трябва да бъдат подкрепени от листата за общинските съветници, защото те заедно с районните кметове и кмета на общината, всъщност представляват отборът, който осъществява съответната политика в общината".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай