Вторник,

Стоян Мирчев: Бракониерстват в структурите на БСП

От: СТАНДАРТ -
216
Стоян Мирчев: Бракониерстват в структурите на БСП
A
A
A

Добре е картите да са открити, защото всяко действие има своето противодействие. Това коментира пред БНР Стоян Мирчев от БСП по повод евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев

"И двамата служебни министри са хора с десен профил и притеснения нямам. Имам притеснения, че от различни партийни организации на БСП достигат информации за бракониерстване в наши структури", каза Мирчев.

"Стефан Янев и Асен Василев не се опитаха с всички сили да намерят мнозинство в парламента, което да подкрепи актуализацията на бюджета. Те представиха актуализацията и казаха, че очакват подкрепа. Но това е като бомба с часовников механизъм, защото при липса на мнозинство, това, което предлагат, може и да не излезе накрая", коментира депутатът от ПГ на "БСП за България".

Според него актуализацията на бюджета е била приета благодарение на БСП. Той подчерта, че добавката от 120 лева към пенсиите е временна антикризисна мярка, а преизчисляването на пенсиите е дългосрочна политика:

"Всички казват, че трябва да се вдигнат пенсиите и то трайно, чрез политика. Единият от компонентите е да вдигнем коефициентът на 1,35. Да съгласиха се да го направим от 1-ви октомври и в последния момент популистите в 46-ото Народно събрание направиха така, че да не влезе от октомври, а от 25-и декември. Това е измама, защото бюджетът, който актуализирахме, е до края на годината, т.е. още 5 дни. Тогава може да има ново правителство, което да каже, че през 2022-ра г. коефициентът няма да е 1,35, а примерно 1,2. Тогава хората няма да са видели на практика това преизчисление в пенсиите си".

"Не е БСП причината за преждевременния край на този парламент, ние единствени се опитахме да направим нещо, но не срещнахме разбиране. Президентът може да разпусне НС, когато пожелае. Ако се види, че има желание поне отнемането от г-н Гешев на Бюрото за защита на свидетели да мине на второ четене, може да ни даде още 1-2 дена. Тук проблемът е, че аз не виждам желание от ИТН”, каза още Мирчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията