Стоилов: Има риск да не бъде приет Изборният кодекс

Стоилов: Има риск да не бъде приет Изборният кодекс | StandartNews.com

София. Има риск Изборният кодекс да не бъде приет навреме, заяви по Нова ТВ Янаки Стоилов – зам.-председател на парламентарната група на „Коалиция за България". 

 

"Тези два дни започват да стават критични и ако още ден – два се провалят, тази работа няма да може да бъде завършена", каза Стоилов.  Ако този сценарий се случи, или настоящият закон ще продължи да действа, или трябва да се направят някакви малки промени в настоящия закон, уточни той.

 

„След като парламентът не успя да работи няколко пъти, поставя се въпросът каква е реалната възможност той да решава проблемите", изрази опасения Янаки Стоилов.

 

На въпрос за най-спорната за депутатите тема в новия Изборен кодекс – за възможността да се агитира на чужд език с превод, Янаки Стоилов каза: „За мен проблемът е, че зад темата за езика се появиха много по-дълбоки разделения. Това засилва чувствителността на българския гражданин". Той все пак очаква днес да има дискусия в пленарната зала, която да затвори темата и за майчиния език.

 

По думите на Янаки Стоилов, всички, които искат „да се къпят в крайния национализъм и популизъм, искат да се нагнетява напрежението".

 

По повод отцепниците от ГЕРБ зам.-председателят на парламентарната група на „Коалиция за България" каза, че ще е много хубаво, ако те осигурят кворум. "Това не е сценарий", категоричен бе Стоилов. „ОТ ГЕРБ излизат хората, които са участвали в най-голяма степен за публичните пари. При всички случаи е добре да бъде изяснено дали тези хора са били притискани", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай