Петък,

Стои ли Радев зад "Български възход". Истината от човек на Янев

От: Агенция Стандарт -
9721
Стои ли Радев зад "Български възход". Истината от човек на Янев
A
A
A

"При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход, процесът на взимане на решения не се основава на никаква логика. Има вакуум, ако има някакви правила, очевидно не се спазват", коментира в "Говори сега" Ралица Симеонова, координатор на "Български възход", бивш заместник-министър на отбраната.

Тя отрече категорично президентът Румен Радев да стои зад политическия проект на Стефан Янев.

По темата за вероятни предсрочни избори Ралица Симеонова заяви, че има сериозни шансове управляващата коалиция да не издържи дълго във времето.

"Разпадането на коалицията закъснява, може би повече няма да има правилни решения, които да бъдат взети", каза Ралица Симеонова.

Тя отбеляза, че "Български възход" има амбиция да бъде свързващото звено между гражданското общество и държавната власт.

"Позиционираме се в дясно, но търсим подкрепа от всички български граждани, които считат, че родолюбието не е клише. Предлагаме разум, прагматизъм, умереност, баланс. Ние все още нямаме субектност, не сме политически субект и не мога да говоря за взаимоотношения с президентската институция. Тепърва изграждаме своя профил и облик. Нямаме близки отношения с никой политически субект", допълни Ралица Симеонова.

Според нея предоставянето на военнотехническа помощ за Украйна не е никакво решение и не променя сегашната ситуация.

"Правителството трябва да има ясна позиция, а няма единно мнение. Това означава, че коалицията не може да взима решения по подобни въпроси. Ние не сме "за" предоставяне на военна помощ за Украйна, по този начин влизаме директно в конфликта, предоставяйки оръжие нека си дадем сметка, че то убива. Аз лично бих подкрепила ремонт на военна техника", добави Ралица Симеонова.

Относно енергийната сигурност и обезпеченост на България Ралица Симеонова подчерта, че фаворизирането на едни източници за сметка на други не е диверсификация и би следвало да се разгледат всички възможности.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички