Вторник,

Стефан Янев с тежка критика: Пред национална катастрофа сме!

От: СТАНДАРТ -
3273
Стефан Янев с тежка критика: Пред национална катастрофа сме!
A
A
A

Бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев учредява днес партията "Български възход".

"В българското политическо пространство, а и в международното пространство, връзката между партиите и гражданското общество е нарушена. Зее пропаст. Затова нашата амбиция, поставяйки началото на новата партия, е именно да запълним този вакуум", каза новият партиен лидер преди учредителното събрание на "Български възход"

"Трябва да направим така, че партийният живот да бъде свързан с гражданското общество, да отговаря на нуждите и желанията на хората за промяна и по-добро управление, независимо в коя власт", допълни Янев.

В залата пред съпартийците и медиите той благодари за подкрепата на всички "при изграждането на една нова, смислена и полезна формация". Уверен съм, че тя ще има важна роля в политическия живот на страната, каза Стефан Янев.

"Надявам се след време да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение, и без да се срамуваме, а гледайки назад с гордост да казваме: И аз бях там, бях част от този процес. Днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация как всяка една българска партия трябва да работи, а именно - отразявайки предпочитанията на своите избиратели", продължи Янев.

По думите му, това ще е формация, която ще бъде близо до хората и ще работи за тях.

"Във вътрешнопартиен план ще направим всичко възможно да бъдат отчитани позициите и експертизата на нашите симпатизанти. Аз вярвам, че всеки успех е резултат от работата на един добър екип. Нашата основна задача е да изградим точно такъв екип. Да говорим повече за НИЕ и по-малко за АЗ", допълни Стефан Янев и обясни, че днешното събитие не е просто самоцел.

"Ние не го правим заради нашето его или защото търсим слава, престиж. Всеки от нас е постигнал достатъчно. Време е да даваме повече за страната си и да мислим за нашето утре", заяви Янев.

"Не можем повече да толерираме политическа безотговорност, тази некомпетентност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното. Защото нека го кажем директно - ние сме пред поредна национална катастрофа, а дори не сме във война", обобщи новият лидер.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички