Стефан Янев с тежка критика: Пред национална катастрофа сме!

Бившият служебен премиер учредява партията си

Стефан Янев с тежка критика: Пред национална катастрофа сме! | StandartNews.com

Бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев учредява днес партията "Български възход".

"В българското политическо пространство, а и в международното пространство, връзката между партиите и гражданското общество е нарушена. Зее пропаст. Затова нашата амбиция, поставяйки началото на новата партия, е именно да запълним този вакуум", каза новият партиен лидер преди учредителното събрание на "Български възход"

"Трябва да направим така, че партийният живот да бъде свързан с гражданското общество, да отговаря на нуждите и желанията на хората за промяна и по-добро управление, независимо в коя власт", допълни Янев.

В залата пред съпартийците и медиите той благодари за подкрепата на всички "при изграждането на една нова, смислена и полезна формация". Уверен съм, че тя ще има важна роля в политическия живот на страната, каза Стефан Янев.

"Надявам се след време да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение, и без да се срамуваме, а гледайки назад с гордост да казваме: И аз бях там, бях част от този процес. Днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация как всяка една българска партия трябва да работи, а именно - отразявайки предпочитанията на своите избиратели", продължи Янев.

По думите му, това ще е формация, която ще бъде близо до хората и ще работи за тях.

"Във вътрешнопартиен план ще направим всичко възможно да бъдат отчитани позициите и експертизата на нашите симпатизанти. Аз вярвам, че всеки успех е резултат от работата на един добър екип. Нашата основна задача е да изградим точно такъв екип. Да говорим повече за НИЕ и по-малко за АЗ", допълни Стефан Янев и обясни, че днешното събитие не е просто самоцел.

"Ние не го правим заради нашето его или защото търсим слава, престиж. Всеки от нас е постигнал достатъчно. Време е да даваме повече за страната си и да мислим за нашето утре", заяви Янев.

"Не можем повече да толерираме политическа безотговорност, тази некомпетентност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното. Защото нека го кажем директно - ние сме пред поредна национална катастрофа, а дори не сме във война", обобщи новият лидер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай