Стефан Янев готов за избори тази година. Проговори за партията си

Даде 5 отговора НЕ на най-щекотливите въпроси за новия проект

Стефан Янев готов за избори тази година. Проговори за партията си | StandartNews.com

Бившият служебен премиер Стефан Янев, министър на отбраната за кратко в кабинета „Петков”, най-после проговори публично за бъдещата си партия.

ВИЖ ОЩЕ: Стефан Янев каза причината за раздялата с Петков

Да, търсим партиен проект, правим партия, каза Янев в интервю за БНТ. Той съобщи, че когато проектът е готов ще го обяви публично. Тогава ще говорим „ние”, не „аз”, каза Янев. Той даде пет отговора НЕ на най-щекотливите въпроси около новия си проект:

- „Развитие” ли ще се казва – НЕ

- На 16 април ли ще се учредява – НЕ

- С мандата на партията на Николай Цонев ли ще е проектът – НЕ

- С Мая Манолова ще си партнирате ли – НЕ

- Правите ли структури – НЕ, още сме в много ранен етап

Срещам се с най-различни хора, търсим съмишленици. Опитваме се да намерим съмишленици, каза Стефан Янев и обясин, че това е логиката на живота в страната и съответно на демократичния модел на управление. Ако намерим достатъчно критична маса с общи ценности и идеи, ние ще излезем с лицето си и ще искаме българският народ да ни гласува доверие, за да влезем парламента и да работим за него, категоричен бе бившият премиер.

Според него в момента у нас, а и в целия демократичен свят,  има криза в политическото представителство. Това е проблем в много държави, в момента либерализмът, който победи през 20 век, е в криза, коментира Янев.

Ще се опитаме да възстановим връзката между гражданското общество и партиите. Хората ще могат да са сигурни, че техният глас ще се чува през цялото време, не само по време на избори, обеща бившият министър на отбраната.

Той критикува кабинета „Петков”,  защото не може да запълни дефицита, който съществува в обществото. Има дефицит на благоденствие, свобода, сигурност, и справедливост, каза Янев и увери, че партията му ще работи именно за запълването на този дефицит.

Пълен пакет – готвим се за избори по всяко време, и тази година, и догодина за местните избори, увери Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай