Става ли премиер? Дончев с уникален коментар

Какво каза и за бюлетините депутатът от ГЕРБ

Става ли премиер? Дончев с уникален коментар | StandartNews.com

Няма такава коалиция. Има определен брой партии, които са на мнение, че технологията за гласуване трябва да позволява избор от страна на гражданите. Друга коалиция няма. Не е редно това да е първото решение на парламента, не е редно и последното, дали е станало отколкото трябва, може и така да е.

Това заяви Томислав Дончев, коментирайки връщането на хартиената бюлетина и обвиненията на ДБ и ПП за сформирането на "коалицията на хартията" между ГЕРБ, БСП и ДПС. 

"Всеки си търси някакъв тясно партиен интерес и чрез промяната на изборния процес се опитва да спечели поще няколко калории обществена любов. Партиите трябва да печелят повече подкрепа с поведението си", добави той. 

Имаме една група, която не вярва на бюлетината, и друга, която не вярва на машината. Най-лошото е, ако едната група надделее над другата. Трябва да се намери решение, което да върне доверието в гласуването. Слушах преди мен Петков. Винаги ме е впечатлява. със замаха си.

Той обяви, че 98%  - всичките им управленци са се появили на бял свят в следствие на изборни фалшификации. И в 30 години демократична история на България няма нито един законно избран", продължи Дончев. 

Депутатът от ГЕРБ опроверга още едно грешно твърдение 

"Както обичайно Петков е сбъркал. Не правителството на Борисов е осигурявало машините, а ЦИК, правителството осигури само средствата. ЦИК съдържаше членове на всички парламентарно представени партии и партиите от Европейския парламент. Има не една или две европейски страни, които са въвели машините и после са се отказали от тях,. А при нас няма отказване от машините.  

Той бе категоричен, че ГЕРБ ще направи всичко възможно за сформирането на правителство.  Що се отнася до местните избори през идната есен, Дончев каза, че е много рано да се говори за имена. 

"Бил съм какъв ли не. За министър-председател или не ми е дошло времето, или ми е минало времето. Ситуацията е такава, че не може да се изключи, но хайде да не говорим с имена", каза Дончев, помолен да коментира възможността той да бъде предложен за премиер. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай