Става ли Денков за премиер? Разкритие на ДБ

Какво каза по темата депутатът Ивайло Мирчев

Става ли Денков за премиер? Разкритие на ДБ | StandartNews.com

Ивайло Мирчев от "Демократична България" коментира кандидатурата на Николай Денков за министър-председател с втория мандат на "Продължаваме промяната".

"Надявахме се кандидатът за премиер да е една по-консенсусна фигура, която да може да говори с всички. Предложението, което днес "Продължаваме промяната" взеха, е именно такова. Това си е решение на ПП. Много добре, че те стигнаха до такъв тип решение.

Целта е лидерите на партиите да останат в парламента, защото там ще е истинската битка - за законите, за решенията. А да се даде път на малко по-различен тип фигури в рамките на Министерския съвет, каквито в партиите има достатъчно. Не е тайна, че включително и ГЕРБ възприемат по-трудно определени лица.

Трябва да разсъждаваме така, че наистина да имаме успешно правителство. Това е стъпката - че лидерите на партиите няма да са в едно такова правителство. Приоритетите на това правителство, което ще е на ПП, и предложеното от ГЕРБ вчера, са в голяма степен са еднакви", заяви той пред "Нова телевизия".

"Аз предлагам да не броим. Не за друго, а защото тепърва предстоят разговори. Още не са направени срещи. Още не е връчен мандатът на кабинет "Денков". След това ще има много повече яснота. Хубавото е, че протегнатата ръка е към всички партии. Призивът е всички да свалим малко емоцията. Хората очакват от нас решения, а не ги интересува политическата игра вътре. Ние от ДБ сме партньори", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай