Станислав Станилов очаква предсрочни избори

Няма да има отцепени от Атака, споделя Станилов.

Станислав Станилов очаква предсрочни избори | StandartNews.com

Предсрочни избори ще има, но не се знае кога. Това каза проф. Станислав Станилов от "Атака" в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ 7. Той обясни, че е доволен от резултата на Атака на изборите. „Имаме повишаване на броя на депутати от 21 на 23, което е нещо", споделя Станилов.

Съжалявам, че националистическите партии не се обединиха. Така Станилов коментира разпределението на вота между партиите, които изповядват националистически идеи. "Общо "Атака", ВМРО и НФСБ правят над 13%. ВМРО водиха разговори с НФСД, но не се разбраха. Това не е добре за националната идея, но така се реши всеки да е сам. Аз съжалявам, че не станахме едно общо", каза още проф. Станилов.

Не може да има коалиция между Коалиция за България, ДПС и Атака, твърди представителят на Атака. Той обясни, че партията ще води преговори с БСП, но не и с ДПС. Станилов конкретизира, че от Атака искат да се запознаят с тристепенния план, който предлага партията на Сергей Станишев. Политикът увери, че Атака ще подкрепи БСП само, ако види в плана онова, което иска.
„Не мога да кажа, не е сигурно, че ще подкрепим правителство. ДПС и БСП може сами да направят правителство, а ние може да се въздържим. Ние ще подкрепяме точки и като цяло плана на действие. ДПС и БСП с мнозинство могат да направят кабинет. А ние ще подкрепяме конкретни части от плана. Нека видим правителството и тогава ще говорим доста по-ясно", допълни Станислав Станилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай