Станислав Анастасов разкри ходовете на ДПС за кабинет

Полагаме всички усилия за редовно правителство, каза зам.-председателят на Движението

Станислав Анастасов разкри ходовете на ДПС за кабинет | StandartNews.com

ДПС е оптимист за съставяне на правителство. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в интервю за БНТ след консултации при президента Румен Радев.

„Но има цена, която не можем да платим“, допълни той, визирайки политическите сили, които отричат евроатлантическите ценности, на които те са привърженици, като „Възраждане“.

„Отстъпление от евроатлантическите ценности, е цена, която не само ДПС, но и България не може да си позволи да  плати“, категоричен бе Анастасов.

Той категорично отхвърли чертаенето на „всякакви червени и розови линии“, които минират диалога.

Анастасов подчерта, че се полагат усилия за съставянето на редовно правителство, защото налице са всички дадености да се излъчи редовен кабинет, както и да има парламентарно мнозинство, което да донесе стабилност на политическата система и държавата.

ДПС ще подкрепя политики, категоричен бе Анастасов, като подчерта, че Движението ще участва във всички форми на диалог.

„Напълно наясно сме, че българските граждани имат очакване за редовно правителство, не по друга причина, а защото проблемите им стават все по-големи от ден на ден. Същото важи и за българския бизнес. В същото време и проблемите на българския бюджет и фиск стават по големи, защото имаме страшно наследство“, коментира още депутатът от ДПС.

Колкото до мнозинството за избора на Вежди Рашидов за шеф на 48-я парламент и връщането на хартиената бюлетина, което да залегне в избора на бъдещо правителство, Анастасов заяви: „Гласуванията са по конкретни теми. Не виждам пряка връзка с формирането на правителство, защото то се базира на конкретни политики. Това не е модел на управление“. За ДПС връщането на хартиената бюлетина е въпрос на доверие в изборния процес.

На въпрос дали ДПС искат при тях да дойде третия мандат Станислав Анастасов отговори: "Да, разбира се, ние не бягаме от нашата отговорност. Ако отговорността дойде при нас, ще направим всичко възможно не само на думи". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай