Станишев събра евролевите в Мадрид

Станишев събра евролевите в Мадрид | StandartNews.com

Президентът на ПЕС Сергей Станишев събира левите премиери и лидери от Европа в Мадрид този уикенд. Очаква се на срещата да дойдат председателя на ЕП Мартин Шулц, както и шефът на социалистите в Европарламента Джани Питела. ЕК също ще бъде представена на високо ниво от зам.-председателите Федерика Могерини, Франс Тимерманс, както и от еврокомисарите Витянис Андрюкайтис, Корина Крецу и Кармену Вела. На лидерската среща ще пристигнат и премиерите на Франция, Малта, Швеция, Румъния, както и вицеканцлерът на Германия -зИгмар Габриел. България ще бъде представена от председателя на БСП Михаил Миков.

Очаква се левите да приемат декларация и план за създаване на нови работни места в Европа. Те ще обсъдят и мерки в борбата срещу тероризма.

Междувременно вчера в София се проведе дискусия, организирана от делегацията на българските социалисти в Европарламента със съдействието на фондация "Солидарно общество". На нея присъстваха евродепутати от ПЕС/БСП, народни избраници от Столетницата в българския парламент, както и представители на синдикатите, работодателите и индустриалците в България. Темата на дискусията бе предстоящата пенсионна реформа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай