Станишев: Разработва се сценарий за дискредитация на правителството

Станишев: Разработва се сценарий за дискредитация на правителството   | StandartNews.com

Троян. Излезе информация в агенциите, която е много любопитна и много показателна, за това как се правят много от нещата в задкулисието в България. Всички преживяхме последните месеци много протести, които уж бяха против задкулисието. Това, което днес прочетох, говори че тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща в Троян по повод изтеклите в медиите опорни точки на Иво Прокопиев, предадоха от пресцентъра на БСП.

По думите на Станишев опорните точки са оправени към медиите на Прокопиев, разработвайки сценарии да се дискредитира политиката на правителството, както и България в областта на енергийната политика в отношенията с ЕРП-тата.

"Като прочетох това си припомних кой беше посредникът по продажбата на остатъчния дял от ЕРП-тата 30% на новите собственици – същият този човек и неговите икономически структури. Сега, именно, за да защити тези свои конкретни интереси, е готов да атакува България, да замеси ЕК, да намерят тук говорители, да се разработи сценарий за манипулация на общественото мнение, само и само да не се позволи правителството да въвежда ред и законност в този сектор и да изисква от ЕРП-тата това, което е нормално в цяла Европа, с правилата и законите на страната. Това е много показателно срещу какво се бори правителството, защото България има много проблеми и всички ги преживяваме", заключи Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай