Станишев: Прокопиев дискредитира правителството и държавата

Станишев: Прокопиев дискредитира правителството и държавата | StandartNews.com

Плевен. „Не мога да разбера за какво трябва да се извинявам аз на Иво Прокопиев. Аз съм засегнат в тази негова кореспонденция. Бих го попитал той не го ли е срам. Че в името на свои икономически интереси в това което четох като негови указания, опорни точки към неговите медии, към неправителствени организации, към партии, той прави всъщност едно задкулисие. Един заговор как да се дискредитира политиката на правителството, което се опитва да въведе ред, да накара ЕРП-та да спазват законодателството. Очевидно е описан един сценарии за дискредитация и на държавата", така коментира в Плевен лидерът на БСП скандала с т. нар. опорни точки на Прокопиев.Той допълни, че бизнезменът забърква еврпейски институции. Кристалина Георгиева и комисаря по енергетикага едва ли не трябва да обслежват неговите интереси, каза Станишев.

Сергей Станишев опроверга твърденията на Бойко Борисов, че няма да се намерят пари за магистрала „Хемус". Ние сме наясно за големия дисбаланс между Южна и Северна България. Той е прекалено очеваден, бие на очи и тежи на хората, заяви той.

Преди това група млади симпатизанти на Партията на европейските социалисти от различни страни на посрещнаха в Плевен Сергей Станишев, снимаха се с него за спомен и му връчиха манифеста на ПЕС, приет през март в Рим. Португалецът Димаш Пестана обясни, че младежите обикалят цяла Европа в навечерието на евровота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай