Станишев обеща специална програма за Северозапада

Станишев обеща специална програма за Северозапада | StandartNews.com

Видин. Специална програма ще бъде направена за Северозапада, съобщи във Видин пред симпатизанти на БСП и граждани лидерът на партията Сергей Станишев. Тя предвижда във всяка от оперативните програми на ЕС да има определени средства за проекти на Северозапада. Това вече е договорено с ЕК, обясни Станишев.

Той припомни, че Видинска област получи от правителствената инвестиционна програма 13 млн. лева. 5 млн. лв. за пътища в областта отпуска и Агенция „Пътна инфраструктура". Стартира процедурата за избор на изпълнител на новия път Димово – Ружинци, който е ней-трудният участък по главен път Е-79.

Станишев обяви, че няма да става евродепутат, въпреки, че води листата на партията за предстоящите европейски избори. Включването му в нея е само политически знак, обясни той. "Изборите са важни за България и Европа, защото могат да обърнат посоката на развитие на съюза. Сегашните европейски институции се отдалечиха от хората. В България израз на този социален геноцид бе политиката на бившия финансов министър Дянков", смята Станишев.

В Белоградчик лидерът на БСП и на европейските социалисти изтъкна, че предишният премиер Бойко Борисов е пропуснал да вземе специални средства от ЕС за Северозападна България, които се отпускат за слабо развити региони. Дори Германия си е взела такива средства, обясни Станишев.

В събота Сергей Станишев посети и град Димово, където също говори пред симпатизанти и граждани.

Станишев засади топола под моста „Нова Европа"

Лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев посади топола в подножието на моста „Нова Европа"между Видин и Калафат. На Лазарица има обичай да се сади дърво, обясни той. Дървото ще расте близо до мястото, където през май 2007 година Станишев като министър-председател на България направи първа копка за строителството на голямото съоръжение.

Сергей Станишев мина по моста и разгледа граничния контролно-пропусквателен пункт, който е на румънска територия. Служителите му разказаха за работата си. На българския бряг той влезе и в сградата на дружеството за управление на моста, където също разговаря с персонала му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай