Станишев: Който е заплашван, да се обръща към БСП

Станишев: Който е заплашван, да се обръща към БСП | StandartNews.com

Сливен. "Имаме сигнали от много места. Някои формализирани, други - неофициални. Просто хората си споделят на какъв тормоз са подлагани от представители на властта, назначени от ГЕРБ. Заплашват учители, лекари, медицински сестри, хора от администрацията и предприятията. В това число казват на хората: Знаем къде работят твоите деца, които имат отношение било то към общинска, било то към държавна администрация, където са ГЕРБ. Това е масово. Затова искам да се обърна към всички българи: ако някой някъде е заплашван от когото и да е било, да направи усилието и да потърси водача на листата на БСП.", това призова в Сливен председателят на Националния съвет на БСП Сергей Станишев. 

"Хората ще бъдат защитени. Ние ще се възпротивим много решително на всеки, който злоупотребява със своето служебно положение", каза Станишев. Той увери, че БСП ще отправи много остри искания към служебното правителство. "Защото то командва в момента и продължава да допуска една партия, която беше изгонена от хората с камъни след протести, да се държи все едно, че е управляваща. Откъде-накъде, питам аз, един от хилядите кандидат-депутати Бойко Борисов ще инспектира една магистрала? Кой е той? Той ли плаща? Изживяват се като такива, каквито отдавна не са. Затова искам да кажа на хората да не се страхуват. ГЕРБ си отива, веднъж и завинаги. Ще има място под слънцето за всеки трудолюбив българин. Хората ще бъдат оценявани не по партийна лоялност, а по качества и компетентност. 

Никой не може в 21-ви век в България да бъде заплашван, че за свои убеждения ще пострада, ще бъде уволнен или наказан. И БСП ще бъде гарант за това да не се случват тези неща повече. Стига вече с подобни практики 4 години."

"България е страна на таланти, на хора знаещи, можещи и трудолюбиви. Всеки, който иска да преуспее, трябва да е спокоен, а не да се страхува за своето работно място. Имаме нужда от предсказуема и стабилна държава, която наистина принадлежи на хората. Както знаете, БСП е единствената партия, която отговори на очакванията на гражданите. Хората казаха: искаме всяка партия да направи промяна и в листите, и до голяма степен и в политиката. Още преди протестите БСП заяви, че е за радикална промяна като рамка за изборите. За демократична и социална България. И Валери Жаблянов е едно от лицата, които имат компетентност - практическа и организационна, която може да даде точно това послание към хората. Човек, който не си хвърля думите на вятъра и като поеме ангажимент, прави всичко възможно да го изпълни."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай