Станишев грейна в портрет-акрил за юбилея си

Станишев грейна в портрет-акрил за юбилея си | StandartNews.com

Валентин Кардамски - един от най-близките медийни съветници на президента на ПЕС Сергей Станишев, изненада соцлидера с рисуван портрет 100 на 80 сантиметра. Творбата е в стил емоционален реализъм и импресионизъм и е дело на самия Кардамски, стана ясно по време тържеството в столичния хотел "България", където Станишев събра съпартийци, съмишленици и приятели.

Както е известно, соцлидерът навърши 50 години на 5-ти май. Но избра Деня на Европа и на Победата за своя празник. Новият лидер на БСП Корнелия Нинова бе сред първите гости на тържеството. Президентът на ПЕС вече получи видео с честитка за рождения си ден от Стефан Данаилов. Оказа се, че любимецът на поколения българи е с главна роля във филм за 50-тия юбилей на соцлидера.

"Сергей, пожелавам ти да си жив и здрав, бъди добър баща, добър съпруг, предан бесепар и да обичаш България", обръща се Ламбо към Станишев. И продължава: "Знай, че около теб има хора, които искрено те харесват и обичат и аз съм един от тях! А сега наздраве!".

Целият филм за Станишев е с най-знаковите моменти от неговия живот, поздравления от председателя на ЕП Мартин Шулц, председателя на групата на S&D в ЕП Джани Питела и др.

Юбилеят на Станишев стана повод почти целият елит на БСП да се събере отново буквално часове след 49-тия конгрес на БСП. Тържеството на президента на ПЕС почетоха още бившият премиер Пламен Орешарски, министрите от кабинета му Кристиан Вигенин, Петър Чобанов, Анелия Клисарова, Хасан Адемов, министри от Тройната коалиция, Соломон и Гергана Паси, Даниел Вълчев, интелектуалци, бизнесмени, журналисти и други.

Вместо подаръци, гостите на тържеството даряват средства за семейства с репродуктивни проблеми.

Сайтът vevesti.bg публикува в полунощ повече от 100 снимки от тържеството в хотел "България". Вижте ги ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай