Станишев: Чуваме гласа на хората

Станишев: Чуваме гласа на хората | StandartNews.com

София. В нашата парламентарна група от 84 народни представители, 52 са за първи път в парламента. Това е ясен знак, че чуваме гласа на хората. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев пред бТВ.

Той поясни ясните заздравителни мерки на правителството до момента: „Първо увеличаване на парите за отглеждане на деца до 2 години- от 240 на 310 лева,...второ - увеличаване на средствата за първокласниците,..трето- нуждаещите се да получат енергийни помощи от есента".

По думите му, не той е архитектът на това правитеслство, а българските граждани. „Хората искат стабилност с работещо правителство", категоричен бе той.

Лидерът на БСП разказа случка преди няколко дни, когато той е пътувал в самолет за Брюксел. По време на пътя си се е запознал с български бизнесмен, които му разказал как са го рекетирали. „Обадих се на министъра на финансите за проверка- това е знак, че чуваме хората", поясни той.

„Никога не съм имал скрити договорки с ГЕРБ, за разлика от много други. Политици. Всеки, който се е договрил с Борисов, е бил излъган от него. Аз съм щаслтив човек, защото не съм", изтъкна Станишев.

„Никой не се съмнява в професионализма на Цветлин Йовчев. За първи път вътрешният министър е професионалист, а не политическа фигура. Това е ясен знак да се прекъсне патризирането на МВР", каза още Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай