Станишев: Вече не съм тема на ГЕРБ

Политиците не бива да се замерват с думи, хората не са глупави, това ги обижда, каза лидерът на ПЕС

Станишев: Вече не съм тема на ГЕРБ | StandartNews.com

Вече не съм тема на ГЕРБ. Това коментира президентът на ПЕС Сергей Станишев пред бТВ по повод думите си, че първоначалната евролиста на БСП, в която той отсъстваше, е „подарък за ГЕРБ”. "Казах това, защото знаех, че отсъствието ми от листата ще се превърне в основна тема на ГЕРБ, че ще се говори, че БСП се отказва от своята европейска идентичност, ще бъде тема на кампанията им. Сега това вече не може да бъде тема на кампанията им", подчерта Станишев.

„Ние сме един отбор”, каза Станишев, коментирайки окончателната листа на БСП, в която Елена Йончева е водач, а той № 5. Всеки един има своята биография. Ние сме един отбор и ще работим като такъв, това е духът на хората от листата на БСП, каза още Станишев. Коментирайки карикатура как Елена Йончева кара мотор, зад нея е Иво Христов, а Станишев е трети и може да падне, президентът на ПЕС каза с усмивка: "Хванал съм се здраво".

"БСП показа, че е най-демократичната партия!", обясни Сергей Станишев инфарктния 9-часов пленум на БСП за определяне на евролистата.

"Политиката е начин да подобриш живота на хората, да им дадеш повече шанс. Всичко останало е кариеризъм", бе категоричен Станишев. Той отговори така на въпроса на водещата Жени Марчева добър рицар ли е. Така го нарече в същото предаване миналата седмица Елена Йончева. "Елена изгради политическата си кариера сама", подчерта Сергей Станишев.

По повод репликата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов „чеверме социалисти” президентът на ПЕС заяви: „Политиците не бива да се замерват с думи, хората не са глупави, това ги обижда”.

Всеки един политик трябва да бъде по-смирен към българските граждани. Всеки един от гражданите има равни права, независимо от образованието си, изтъкна той по повод на думите на Борисов, че социалистите разчитат на къса памет и хора с ниско образование. Като лидер на опозицията се срещнах само веднъж с премиера Бойко Борисов - по темата за АЕЦ "Белене", каза в отговор на въпрос Станишев. А по повод на обвиненията в задкулисие, отправени от Борисов, президентът на ПЕС каза: "Винаги съм странял от икономически групировки, политиката трябва да създава равни условия за всички."

Помолен за коментар на социологическите проучвания, които дават преднина на БСП за евровота, Сергей Станишев заяви: "Кампанията е кутията на Пандора".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай