Станишев проби в листата на БСП ! Бори се за № 5, младоци са хит

Балотаж ще нареди окончателно кандидатите за Брюксел на столетницата

Станишев проби в листата на БСП ! Бори се за № 5, младоци са хит | StandartNews.com

Социалист №1 на Европа  Сергей Станишев успя да пробие и в листата на БСП за евроизборите. Това реши тайният вот на Националния съвет. на столетницата. Станишев отива на балотаж заедно с Иван Кръстев за 5 и 6 място, издадоха участници в гласуването.

Голямата изненада обаче е Петър Витанов, който ще спори за второто място с Цветелина Пенкова от "Милениум", която беше едва девета в първоначалния вариант, предложен от Корнелия Нинова. Листата беше окончателно подредена след близо 9 часа заседание. Пленумът се пребори да пренареди предложената от Нинова листа след бурни скандали и разправии.

Делегатите добавиха още 9 имена в списъка с кандидати за евродепутати и така той достигна 26 души. В.водачът Елена Йончева обаче беше непоклатима, защото беше определена преди близо месец. Големите изненади в червената листа бяха шефът на кабинета на президента Иво Христов, сложен за №4. Като гражданска квота предварително сигурни места намериха на 10 позиция Велизар Енчев и на 17 позиция Емил Георгиев от “Екогласност”.

Така преди финалното гласуване за балотажите подреждането изглежда така:

1. Елена Йончева, 2-3 Петър Витанов и Цветелина Пенкова, 4 Иво Христов, 5-6 Сергей Станишев и Иван Кръстев ,7 Деница Златева, 8 Румен Гечев, 9 Момчил Неков ,10 Велизар Енчев, 11 Димитър Данчев ,12 Янаки Стоилов, 13 Тодор Стоилов, 14 Валери Жаблянов, 15 Антон Кутев, 16 Мариела Модева, 17 Емил Георгиев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай