Станишев иска изчегъртване на Нинова, как да стане

Бивши симпатизанти на левицата гласували за „Продължаваме промяната“ заради пенсиите

Станишев иска изчегъртване на Нинова, как да стане | StandartNews.com

„Нинова трябва да подаде оставка, защото в противен случай ще продължим да ровим по дъното“, заяви лидерът на ПЕС и евродепутат от БСП Сергей Станишев в интервю за бТВ. Той е категоричен, че лидерката на левицата трябва да понесе отговорността си за ниския резултат на предсрочните избори.

„БСП е на историческото си дъно, на пета позиция. В тази ситуация този въпрос автоматично се решава, защото когато предлагаш едно и също няколко пъти поред и хората казват, че не го харесват, значи трябва нещо да промениш“, каза Станишев.

Допълни, че познава бивши симпатизанти на левицата, които сега са гласували за „Продължаваме промяната“ заради пенсионната политика на Асен Василев.

„БСП изпадна в една шизофренична ситуация, когато каза „Ние сме против санкциите срещу Русия“, но участват в правителство, което ги наложи“, каза още лидерът на ПЕС.

Станишев вече обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на Партията на европейските социалисти. „Не ми е безразлично бъдещето на БСП и левицата, ще помагам БСП да се възстанови, защото това унизително положение трябва да бъде прекратено“, каза той.

„Четвърти избори за 18 месеца е скандално. Това е тежка диагноза за българската политическа система. Хората чакат партиите да формират коалиции“, каза Станишев. Той допълни, че партиите в момента играят „ритуален танц“, при който всеки обвинява другия, че не е формирано правителство. „Хората очакват да се решат най-острите им проблеми и затова е нужен работещ парламент, партиите са длъжни да си говорят по някои теми“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай