Станишев: ГЕРБ са машина за избори

Да стана евродепутат не е самоцел за мен, коментира лидерът на ПЕС

Станишев: ГЕРБ са машина за избори | StandartNews.com

Да стана евродепутат не е самоцел за мен, коментира лидерът на ПЕС

Ако управляващите продължат с този темп да създават скандали, предсрочните избори не са изключени. Това заяви пред журналисти лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Той даде отделна пресконференция от съпартийците си Георги Свиленски и Елена Йончева, които оповестиха, че БСП дава концесията на летище София на Еврокомисията.

Запитан по този повод дали не се чувства изолиран от БСП, Станишев отговори: "Не се чувствам изолиран от БСП. В събота бях на заседание на Националния съвет на партията, чувствам атмосферата към мен. Толкова години след като не съм лидер, отношението от хората, с които съм работил, е много позитивно. Говорим си като приятели, като другари."

Има нужда от промяна. Шанс за БСП е да бъде тази промяна, каза още Станишев. Той коментира, че "към БСП изискванията винаги са двойни и тройни". Затова партията трябва да направи всичко, което сега обещае.

"БСП има всички възможности и шансове да се представи добре и да спечели европейските избори“, заяви Сергей Станишев. Той допълни обаче, че БСП трудно се мобилизира за европейски избори. "ГЕРБ са много добре смазана машина за избори, за всякакви“, категоричен бе лидерът на ПЕС.

Попитан какво ще направи, ако не бъде включен в листата на БСП за евроизборите, Станишев заяви: "Оставете партията ни да си извърви своя път. Партията ни е мъдра и опитна. Трябва да има логика в процеса, да видим крайния резултат“. "За мен да стана евродепутат не може да бъде самоцел“, каза социалистът.

ВИЖ ОЩЕ: БСП заложи капан на Станишев за евролистата

В отговор на въпрос кои трябва да са партньорите на БСП при евентуални предсрочни избори, Станишев препоръча соцпартията да има много ясни критерии за партньорства след изборите, зад какво се застава“. "Патили сме си как се казва едно, а се прави друго. Това е урок, който трябва да бъде извлечен“, каза той.

По въпроса за местните избори в края на годината Сергей Станишев коментира, че "ГЕРБ е в отстъпление", а "БСП има реални възможности да надскочи електората си на местните избори".
"В София има умора от сегашното управление и ако БСП намери подходяща кандидатура, може да се постигне успех“, заключи Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай