Станилов: Ще вземат имунитета на Сидеров, но няма да го осъдят

Станилов: Ще вземат имунитета на Сидеров, но няма да го осъдят | StandartNews.com

София. „Ще вземат имунитета на Волен Сидеров, но няма да могат да го осъдят. Това е смешно". Това заяви Станислав Станилов от "Атака" в предаването "Всяка неделя" по Нова.

Скандалът на летището във Варна, който е пореден за "Атака", е бил „битов", обясни депутатът. "Волен няма да престане да бъде лидер и да води парламентарната група, нищо, че няма да бъде в парламента", каза още той по отношение на решението на прокуратурата за имунитета на лидера на "Атака".

„Това, че защитаваме БСП е диагноза на нашите противници. Единственият последователен политик у нас е Волен Сидеров. Имам толкова симпатии към БСП, колкото имам към СДС и ГЕРБ. Изпитвам известна симпатия само по отношение на това, че мислят за бизнеса, тъй като мои приятели бизнесмени са доволни от това, което се случва", каза още Станилов.

„Моят политически герой е Жан Виденов, а Първанов предаде каузата. Нямам доказателства, но имам хипотези, че Първанов и ГЕРБ са в близки отношения. Бившият президент се напъва да отмъкне гласове от БСП, за да се стигне до предсрочни избори, за което Борисов му ръкопляска. Всички люспи обаче загиват, всеки отделил се не успява", допълни още той.

„Цялото ляво е в криза и не предлага алтернатива. БСП има над стогодишна история и предсказването за предстоящата смърт на партията няма как да се случи. Те нямат харизма, Борисов има харизма, но социалистите са голяма европейска партия", каза Станислав Станилов и изтъкна, че икономическата обстановка в страната се раздвижва. „Мои приятели, които се занимават с бизнес, казват, че нещо се движи положително", продължи депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай