Вторник,

Срещу пропагандното преименуване на обекти в столицата се обявиха от партия МИР

От: Стандарт -
104
Срещу пропагандното преименуване на обекти в столицата се обявиха от партия МИР
A
A
A

„Войната е изпитание, което ще извади наяве истината за това, дали имаме национално отговорни лидери, или сме водени от недалновидни управленци, готови да отстояват чужди каузи, но неспособни да защитят българския национален интерес. Мирът е национална, надпартийна кауза; висша ценност, която всички български партии трябва да отстояват. Разбира се, ако са водени от родолюбие и желание за отстояване на национален суверенитет.“

Това каза лидерът на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев по време на организирания от гражданска инициатива „Свободна и мирна България“ „Митинг за мир и неутралитет на България. България – зона на мира!“, който се проведе в сряда в София.

Славчев каза още: „Дошло е време разделно и всеки един от нас трябва сам да реши на коя страна да застане – на страната на страната на доброто, което е мирът, любовта и родолюбието, или на страната на злото, което е войната, оръжието и омразата.“

По думите му, мир не може да бъде постигнат чрез доставка на оръжие, а България не бива по никакъв начин да съучаства в разрастването на пагубния конфликт в Украйна.

„Няма убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Доставянето на оръжие на Украйна означава въвличане на България във войната, което е равно на национално предателство. Наш човешки и национален дълг е да се противопоставим“, категоричен бе Славчев.

Той припомни, че ПП МИР стартира петиция за мир и невъвличане на България във военния конфликт, подписите от която ще бъдат внесени в Народното събрание на 7 април (четвъртък).

От партия МИР се обявиха срещу пропагандното преименуване на обекти в София и призоваха гражданите да се включат в насрочения за 9:00 часа на 7 април протест пред сградата на Столична община.

Протестът е във връзка с решението на културната комисия към Столичния общински съвет, взето в сряда, пространството пред Руското посолство в София да се нарича "Героите на Украйна", а това пред входа на метростанция „ Жолио Кюри“ – площад „Борис Немцов“.

„Недопустимо е да употребяваме един древен град за пропагандни нужди. Най-малкото – от себеуважение. На фасадата на Столична община, както и на всяка друга официална сграда, не може се вее друго, освен българското национално знаме. Нашият трибагреник е един и той е в цветовете бяло, зелено и червено“, декларират от ПП МИР.

„Нека всички българи, които подкрепят каузата за мир, да се включат в протеста пред сградата на Столичната община от 9:00 часа в четвъртък. Нека заедно да продължим Общобългарския поход за МИР и неутралитет и да спрем поредния опит за разделение на българското общество!“, призова Симеон Славчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички