Петък,

Срещата с превозвачите започнала с тортите на премиершата

От: СТАНДАРТ -
1834
Срещата с превозвачите започнала с тортите на премиершата
A
A
A

Срещата на премиера Кирил Петков с превозвачите започнала с тортите на премиершата Линда. Това разкри пред Нова тв Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Тя съобщи, че в началото на разговора в четвъртък Петков обяснил как се формира бюджетът на държавата, как се плащат данъци и казал, че съпругата му трябва да произведе 300 торти, за да плати 1200 лв. данъци.

Помолих премиера да се върнем на темата, за която сме се събрали, защото имаме конкретни искания. И тогава той избухна, каза Милтенова.

В четвъртък превозвачите разкриха, че премиерът Петков им посочил вратата й ги изгонил. В петък участници в срещата разпространиха и запис, на който се чуха точните думи на Петков. Министерски съвет възрази, че работната среща е била записвана и каза, че записът е търсене на конфликт.

Екипът на МС правеше запис през цялото време. Може оттам да е изтекъл записът, каза Милтенова. От МС последва нов отговор – правени са били само протоколни кадри, както се случва на всяка среща.

Не е вярно, че превозвачите не плащат тол такса. Един кабинет плаща 250 пъти повече от един лек автомобил, един рейс плаща 150 пъти повече, каза още Милтенова.

Тя заяви, че оттук нататък браншът ще разговаря с държавата само в присъствието на медиите, за да няма спекулации.

Тези хора няма понятие от протокол, етикет и морал. Първите 7 години не можем да ги върнем на никого, каза още Милтенова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички