"Сърдити чичковци" искат да използват младите хора

Съвсем реален е рискът младите хора да бъдат употребени за нечии нечисти цели

"Сърдити чичковци" искат да използват младите хора | StandartNews.com

Съвсем реален е рискът младите хора, които протестират срещу правителството, да бъдат употребени за нечии нечисти цели, стана ясно от интервю пред Канал 3 на социалния антрополог Харалан Александров.

Това може да направят "сърдитите чичковци", предупреди Александров.

"Далеч не смятам, че провалените политици на Прехода са харесвани от младите хора. Участниците в протестите са повече насочени към себе си", допълни още той.

Александров сравни протестите с черга и в нея преобладават ярките цветове. "Имаше и черни линии", каза още експертът и посочи, че това са били по думите му "хората с бомбички".

"В момента протестите са невинна детска игра, в която младите хора са излезли да изразят това, че светът не им харесва. Това е заявка на едно ново поколение в политиката", разкри още Харалан Александров.

За политиците, които се появяваха на протеста, социалният антрополог, заяви, че те се възползват от шанса си за рестарт. Но "младите хора не отиват на протеста, за да слушат старите политици, а отиват да говорят самите те", каза още той .

"Създава се нова група от млади образовани хора, които търсят и трябва да си намерят място под слънцето. Те вече си търсят това място в България", коментира Александров.

"Има вълшебство в протеста – това е идеята, че можеш да промениш света, само като му се опълчиш. Има опасност да бъдат употребени, но младите хора са наясно, че ще има такива опити и провалените политици на прехода не са техни любимци", коментира Харалан Александров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай