Спретват нова партия ДАНО

Спрягат Надежда Сандолова за лидер

Спретват нова партия ДАНО | StandartNews.com

София. Нова партия ще спретнат двамата независими депутати Димитър Чукарски и Тодор Великов. Те обявиха, че в неделя ще дадат началото на формацията ДАНО - Демократична алтернатива за национално обединение.

Двамата влязоха в парламента с листата на РЗС, но след това напуснаха лидера си Яне Янев.

Двамата обявиха, че партията им ще бъде официално създадена в столичната зала „България”. „Това ще е лице на професионализма”, заяви на брифинг в парламента Тодор Великов.

По неофициална информация за председател на новата партия се спряга името на Надежда Сандолова, която в момента тя е българският представител в Европейската сметна палата. В сутрешния блок на бТВ тя призна, че е време професионалистите да влязат в политиката и смята да направи точно това. Сандолова не каза в коя партия сята да влезе, но подчерта, че ще е в десния спектър и не е задължително да е голяма партия.

Чукарски и Великов информираха още, че започват събиране на подписка сред колегите си в парламента за оставка на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Мотивът им е  спорното въвеждане на такса за ВЕИ-сектора за достъп до електропреносната и електроразпределителните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай