Справедлив гняв! Външно привиква македонския посланик

Президентът с остър коментар

Справедлив гняв! Външно привиква македонския посланик | StandartNews.com

Македонският посланик в София ще бъде извикан днес в Министерството на външните работи и ще му бъде връчен остър демарш по повод на въоръженото нападение срещу българския културен клуб "Цар Борис III" в Охрид, предаде БГНЕС.

Още снощи българските дипломати са информирали подробно ръководството на Европейската комисия /ЕК/ за тежкия инцидент в Охрид. Около 20.00 часа местно време снощи бе изпразнен един пълнител при стрелбата срещу българския клуб.

Веднага след нападението българският консул в Битоля Димитър Иванов пристигна на място. Само в помещението на клуба във вътрешността му бяха открити 8 патрона. Кореспондентът на БГНЕС уточнява, че има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване, нападателите да бъдат открити.

Стрелбата е открита снощи преди 20:00 часа. За щастие при инцидента няма пострадали. На мястото на инцидента веднага пристигна българския консул от Битоля Димитър Иванов.

Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно.

"От ръководството и обществото на Северна Македония трябва да разберат, че пътят им към ЕС минава през уважаване на правата на македонските българи. Това трябва да се случи с уважение към общата ни история и общите ни корени", коментира и президентът Румен Радев.

Той нарече стрелбата абсолютно недопустим вандалски акт на агресия, която се насаждала с десетилетия срещу България и българите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай