Социолог иска Радев да даде третия мандат на ДПС

Служебният кабинет ще бъде максимално нереваншистки, смята Кольо Колев

Социолог иска Радев да даде третия мандат на ДПС | StandartNews.com

Президентът Румен Радев може би ще връчи третия мандат на "Демократична България", които са склонни към диалогичност. Ако това случи обаче БСП ще недоволстват. Най-чистата и политически оправдана позиция е президентът да връчи мандата на ДПС, заяви пред НоваНюз социологът Кольо Колев.

Според него от гледна точка на здравия разум третият мандат следва да се реализира, но от гледна точка на политическата традиция е много малко вероятно. Служебният кабинет ще бъде максимално нереваншистки. По-скоро ще бъде прагматичен опит за туширане на кризите, които чукат на вратата", посочи той.

По думите му партията на Нинова се намира в тежко положение, а при новите избори ще е дори по-зле. "Ще бъде голям успех, ако избирателната активност достигне 33%. Тогава обаче резултатите ще бъдат съмнително представителни. Става дума за сериозен жълт картон от страна на избирателите, които не могат да припознаят в никоя политическа партия своята перспектива. Това е нормално след кризите и четирите избора", смята Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай