Социалисти гневни заради Паргов: Лов на вещици в БСП!

Обратното броене за БСП започна, категоричен е Словчо Велков

Социалисти гневни заради Паргов: Лов на вещици в БСП! | StandartNews.com

Лавината от гняв в БСП заради отстрела на лидера на БСП-София Калоян Паргов расте. Един след друг социалисти изразяват възмущението си. Зад Паргов застанаха младежите и интелектуалците в БСП, недоумението си от действията на ръководството изразиха политолозите Антоний Тодоров и Страхил Делийски и десетки партийци.

„Написах ли, че Нинова прочиства БСП от социалисти? Написах. Написах ли, че Нинова и нейните приближени подмениха БСП като идеи, идеология, същност, политика и  принципи? Написах. Написах ли, че Нинова ще закрие БСП "на подпис"? Написах.”, обяви във Фейсбук журналистката Велислава Дърева, която също падна жертва на разчистването на сметки в БСП. Дърева бе уволнена от „Дума” без да й бъде съобщено за това. Един ден името й просто било изтрито от карето на вестника, съобщи самата тя.

Ловът вещици В БСП продължава с пълна сила след конгреса. След Пловдив дойде редът на най-голямата организация – София, написа във фейсбук експертът но сигурност Славчо Велков, бивш депутат от БСП. Основният метод е на политиката на моркова и тоягата Даваш постове и позиции - купуваш делегати и членове на партийни органи за гласуване, допълни той.

Хората, които постигнаха най-унизителния резултат за БСП като водачи в София – Корнелия Нинова и Георги Свиленски с участието на Овчаров сега готвят гилотина на Калоян Паргов по познатата схема с неприсъствено гласуване с предварително вече готов протокол написан от Татарски, който вече е главен секретар на икономическото министерство и е занесъл целия текущ партиен архив от „Позитано” със себе си, пише още Велков.

Според решението на Националния съвет на БСП, взето на подпис, Паргов е отстранен от ръководни постове за една година. И въпреки че още преди решението той обяви свикване на градската конференция на БСП, за да поиска вот на доверие, сега хората на Нинова събират конференцията на 22-ри март, за да сложат нов човек на мястото на Паргов. Свиленски, който от години се опитва да овладее БСП-София, не може да се кандидатира, тъй като е депутат, а уставът забранява смесването на партийни и държавни постове.

„Причини за безпокойство на „Позитано” има. И сега структурите не слушат и не се продават лесно. Преди два дни в Смолян се проведе заседание областния съвет на БСП за избор на областен председател. Предложена бе любимката на председателката Рабие Кьосева, но не се получи. Избраха друг за изненада на К. Методиев, който пряко отговаряше за избора като началник кабинета на Нинова в министерството”, пише още Велков. И твърди, че само след два часа Ал. Нейчев от Смолян е бил изваден от борда на Южното централно горско предприятие, защото е гласувал неправилно.

„При огромната задлъжнялост на БСП с иск за над 300 000 лева от областната управа в София, всички които са останали на „Позитано” се назначават от Свиленски в парламентарни комисии и в министерства. На „Позитано” се говори че обсъждат да се откажат от сградата или поне от част от нея”, съобщава още Славчо Велков.

И допълва: „Премиерът е вкаран в безсмислени от репутационна гледна точка битки с Гешев, който е стар приятел с Нинова, а тя се опитва да играе ролята на премиер, дърпайки му ушите за ДКК, за Белене и други. Никъде в коалиционното споразумение БСП не е записала да се строи Белене, но е подписала да се закрие ДКК, да се извадят храните и горите от земеделието.

Замислената операция по отстраняването на К. Паргов ще доведе до сериозен разкол в най голямата организация на БСП, пише още Славчо Велков. И изказва хипотезата, че за мястото на Паргов гласят дъщерята на Овчаров. Обратното броене за БСП започна, категоричен е Велков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай