Социалдемократи искат най-много три мандата за кметовете

Социалдемократи искат най-много три мандата за кметовете | StandartNews.com

Продължителният кметски мандат е натоварен с много минуси като обвързването на политическата и икономическа власт, посочи основния аргумент лидерът на Политическо движение „Социалдемократи" Елена Нонева.

Политическо движение „Социалдемократи" ще инициира законадателна промяна чре своите партньори в коалиция „БСП – Лява България" за ограничаване мандата на кметовете най-много до три. „Продължителният кметски мандат има не само плюсове, но и много минуси като обвързването на политическата и икономическа власт и произтичащите от това различни корупционни практики, аргументира идеята лидерът на партията Елена Нонева. Според нея ограничаването на кметските мандати в никой случай не нарушава избирателните права на гражданите. То можело да стане само с поправка в закона за местната администрация.

Пак чрез своите коалиционни партньори социалдемократите смятат да инициират законодателни промени и в закона за горите за по-ефективен контрол при добива на дървесина и ограничаване на незаконната сеч.

До края на май коалиционният съвет на коалиция „БСП – Лява България" ще реши формата за явяване на местните избори, съобщи още лидерът на Политическо движение „Социалдемократи" Елена Нонева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай