Служебният кабинет. Премиерът и министрите на Радев ясни

Новото правителство ще бъде обявено следващата седмица

Служебният кабинет. Премиерът и министрите на Радев ясни | StandartNews.com

Новият служебен кабинет на Румен Радев е вече ясен, но ще се пази в тайна до последния момент. Най-вероятно премиер ще е Гълъб Донев, твърдят запознати с разговорите на държавния глава за новия състав на правителството. Донев бе служебен министър на труда и социалната политика, в момента е секретар на президента. Пред bTV самият Донев отрече да са водени разговори с него.

За вицепремиер и министър на външните работи се спряга името на посланика ни във Великобритания Марин Райков. Той също отказа да коментира темата.

Правосъдното министерство се очаква да отиде при депутата от БСП Крум Зарков.

За министър на икономиката се спряга икономистът и бивш заместник-министър на икономиката в кабинета „Сакскобургготски“ София Касидова.

Министерството на младежта и спорта навярно ще се оглави от бившата състезателка по стрелба и политик от БСП Весела Лечева. Тя, Касидова и Зарков не отговаряха на мобилните си телефони днес.

За министър на здравеопазването се спряга д-р Славейко Джамбазов. Той е известен здравен консултант. Пред bTV той отрече да е говорено с него и не желае да се занимава с политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай