Следствието благодари на Пеевски за сигнала срещу руската пропаганда

Само ДПС видя проблема, каза шефът на отдел „Киберпрестъпления” към НСлС

Следствието благодари на Пеевски за сигнала срещу руската пропаганда | StandartNews.com

Проблемът не е в интернет, а в дезинформацията в мрежата. Това заяви ръководителят на отдел „Киберпрестъпления” към Националната следствена служба Светослав Василев по време на втория международен форум „Заедно срещу кибертормоза на деца”, организиран от Българска академия за сигурност и медия „Стандарт” в София. Дискусията бе под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски сезира Прокуратурата, ДАНС и МВР за дезинформационна война у нас

В България има обширна мрежа от сайтове за руска пропаганда, каза Василев. И благодари на ДПС, че партията единствена е привлякла общественото внимание върху проблема и е сезирала ДАНС и МВР.

Лидерът на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, до главния секретар на МВР Живко Коцев и шефа на ДАНС Пламен Тончев за спешно и неотложно сезиране на органите за мрежа от 400 роботизирани сайта, които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България.

ДАНС, МВР и Прокуратурата трябва да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа, категоричен бе Пеевски. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай