След среща с ГЕРБ: Воля остават в парламента

Веселин Марешки обяви, че е много впечатлен от управленската програма на ГЕРБ

След среща с ГЕРБ: Воля остават в парламента | StandartNews.com

Веселин Марешки и неговите депутати остават в Народното събрание. След срещата с  парламентарната  група на ГЕРБ , председателят на „Воля“ обяви, че е много впечатлен от управленската им програма.

„Това за нас беше много важно, защото не познавайки толкова добре тяхната програма и не знаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше да вземем необосновани решения, които в крайна сметка да навредят на държавата“, каза Марешки.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отчете ръст на пенсиите, на средната работна заплата и на брутния вътрешен продукт.

„Говорим за реални възможности на държавата, а не за популизъм и популистки послания. Защото когато една политическа сила иска да има стабилност в държавата, но не участва в управлението и не е част от управляващото мнозинство, тя трябва да има и съответната политическа позиция, която трябва да бъде заявена“, добави Цветанов.

„Разбира се, ние, като едни отговорни политици от управляващото мнозинство искаме действително да имаме един работещ, конструктивен диалог с всички парламентарни сили“, продължи той

„Воля“ заяви миналата седмица, че депутатите ѝ може да напуснат парламента, като очевидно предприе този ход като предупреждение към ГЕРБ, за да насочи вниманието към важните решения в здравеопазването и демографията. Пред „Хоризонт“ председателят на партията Веселин Марешки увери тогава, че целта му не са предсрочни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай