След скандалите - топла завера в парламента. Участниците! (СНИМКИ)

Противниците и привържениците на хартиената бюлетина беседват в пълно разбирателство

След скандалите - топла завера в парламента. Участниците! (СНИМКИ) | StandartNews.com

След бурните скандали през вчерашния ден и днешната сутрин, които ПП и ДБ вдигнаха на ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП заради връщането на хартиената бюлетина, в кулоарите на парламента настана пълно разбирателство яростните противници и яростните привърженици на тази промяна в Избирателния кодекс.

Сред като страстите утихнаха, по време на парламентарния контрол лидерът на "Да, България" Христо Иванов и колегата му и бивш министъл електронното управление Божидар Божанков се събраха на сладка раздумка, съпроводена с много смях и закачки, с остриетата на ГЕРБ Томислав Дончев, Росен Желязков и Радомир Чолаков.

От поведението им и топлата им раздумка по нищо не личеше, че през вчерашния ден, когато ПП и ДБ обявиха, че напускат пленарната зала, а днес поискаха изтеглянето на целия законопроект за промени в Изборния кодекс, именно Христо Иванов и Божанков бяха едни от ораторите, аргументирали крайното решение на двете парламентарни групи. Нито пък, че Радомир Чолаков отнесе тежки обвинения от ПП за начина, по който е водил заседанието на правната комисия в сряда, когато въпросните промени бяха приети на близо 17-часово заседание на второ четене.

Дали отношенията между смразените заради върнатата хартиена бюлетина партии се затоплят предстои да се разбере през следващата седмица, когато промените в Изборния кодекс ще бъдат внесени за окончателно гласуване в пленарната зала, както обяви зам.-председателя на парламента от ДПС Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай