След Пловдив: Ще иска ли ГЕРБ оставката на кмета на Варна

Говори Даниел Митов

След Пловдив: Ще иска ли ГЕРБ оставката на кмета на Варна | StandartNews.com

Когато има казуси, които са важни за Пловдив и те висят твърде дълго време. И общината, и кметът, който трябва да поеме лидерството, не се справят и това се изсипва върху главата на цялата партия, тогава ще трябва да се взимат и такива мерки.

Това заяви в студиото на „Тази неделя“ Даниел Митов от ГЕРБ.

Вчера лидерът на ГЕРБ поиска оставката на кмета на града Здравко Димитров. Митов допълни, че когато се отива на национални или местни избори, лидерството има значение.

„Разбира се, Димитров е направил и хубави неща. Г-н Борисов каза вчера, че оценяваме работата му към момента, но когато има подобен тип казуси е нормално да се поиска оставка“, допълни Митов.

„Казусът с Пловдивския панаир е решен отдавана, сега е даден на съда отново, има решение. Определени партии си търсят кампанийни дъвки и някак си това с Пловдивския панаир е претоплена манджа, с която се занимават от години“, заяви той.

Митов допълни, че ГЕРБ няма да иска оставката на кмета на Варна Иван Портних.

„От 2009 г. слушам спекулации как ГЕРБ щяла да се коалира с БСП и щяла да върне комунистите на власт. Истината е, че в продължение на толкова години управление, ГЕРБ никога не се коалира с БСП, а точно хората, които използват този аргумент вкараха БСП обратно във властта и сега се опитват да прехвърлят собствените си грехове на наш гръб. Няма да се случи това“, обясни Митов.

Той допълни, че с БСП имат идеологически различия.

„България с т.нар. „френско предложение“, което е и европейско, защити националния си интерес, който стана европейски. Северна Македония трябва да разбере къде се намира и ако иска да стане част от ЕС, да действа по европейски. Не може да спираш български граждани да влязат на територията на Северна Македония, за да честват годишнината на Гоце Делчев“, заяви Даниел Митов по темата за напрежението във вчерашния ден.

Той добави, че оттук нататък Северна Македония се поставя в ситуация на тежка конфронтация не само с България, а с целия ЕС и трябва да обяснява защо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай