Осем часа екшън във ВСС! Сарафов проговаря

На изслушване е директорът на Национална следствена служба

Осем часа екшън във ВСС! Сарафов проговаря | StandartNews.com

Осем часа продължава заседанието на Пленума на ВСС във връзка с предложението за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, направено от четирима членове на Прокурорската колегия на съвета. То е във връзка с изказване на главния прокурор по време на пресконференция на 15 май, в което използва израза „политически боклук“,с което според вносителите се уронва престижът на съдебната власт.

Кадровиците взеха решение да изслушат директорa на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и заместника му Ясен Тодоров във връзка с емоционалното състояние на главния прокурор Иван Гешев заради взрива до автомобила, в който той е пътувал, в деня преди пресконференцията и минути преди нея. Гешев обясни, че емоционално състояние може да доведе до агресия и до използване на различни изразни средства.

Пленумът прие част от исканията за доказателства на главния прокурор и на вносителите на предложението, както и да се изслуша записът от пресконференцията, на която Гешев използва израза, заради който е отправено предложението за освобождаването му.В момента членовете на съвета гледат записа. След това се очаква да бъдат изслушани Сарафов и Тодоров.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай