Слави: Няма такава хубава държава

До две седмици става ясно регистрират ли партията на Дългия

Слави: Няма такава хубава държава | StandartNews.com
  • До две седмици става ясно регистрират ли партията на Дългия


С името на партията си "Няма такава държава" Слави Трифонов и екипът му имали предвид, че "няма такава хубава държава". Това става ясно на заседанието на Софийския градски съд

Адвокатите на партията поискаха да уточнят два детайла. Първо, че името на формацията не е отрицание на държавността, а напротив - учредителите подходили позитивно и имали предвид, че "Няма такава хубава държава". Според тях с допускането на партията в политиката държавата щяла да стане още по-хубава и това било видно от уставните й намерения, съобщи БНР.

Второто уточнение беше свързано със символа на партията - ръка в синьо с три линии в средата с цветовете на българския флаг. От формацията твърдят, че това не е нарушение на законовата забрана за ползването на българското знаме в партийни символи. От държавното обвинение също нямаха възражения - нито по символа, нито по името.

Прокурорът от Софийската градска прокуратурата Милен Ютеров обяви, че няма законови пречки за регистрацията на новоучредената партия с име "Няма такава държава". До две седмици ще стане ясно дали формацията с председател Слави Трифонов, ще бъде вписана в регистъра на политическите партии. Съдебното решение се очаква до средата на декември. Ако съдия Татяна Костадинова откаже да регистрира партията, формацията може да обжалва пред Софийския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай