Скандал за здравето на българина скара партиите

Скандал за здравето на българина скара партиите | StandartNews.com

София. Скандал заради здравеопазването и системата у нас скара партиите в ефира на бТВ. Това се случи в първия ден от предизборната кампания - 12 април.

Социалистите ще прилагат социална здравна политика, която ще гарантира достъп на всички до медицинска помощ, заяви Емил Райнов от БСП.

Социалистите възнамеряват да премахнат делегираните бюджети на болниците, да върнат диспансерите, предвижда се спешна промяна на системата на специализация и единна методика за заплащане. Според Нигяр Джафер от ДПС 2 млрд. лв. са били откраднати от здравните вноски на българите.

Димитър Шишков от „България на гражданите" каза, че идва директно от операция, където е чакал с часове наред анестезиолог.

От партията на Кунева предлагат безплатни лекарства за деца до 7 години, осигуряване на линейка до 30-ата минута независимо от точката, където се намира пациента, повече права на лекарите в доболничната помощ.

Емил Лилов от „Атака" обвини правителствата от НДСВ досега, че нямат никаква здравна политика.

Даниела Дариткова от ГЕРБ защити досегашната политика, като посочи, че партията ще запази солидарния модел и 8% здравна вноска. 1 млрд лв. повече бяха вкарани в системата в сравнение с най-добрата година на Тройната коалиция – 2008 г. и сега парите са 3,03 млрд. лв.

Илко Семерджиев от ДСБ заподозря, че се спуска завеса след управлението на ГЕРБ. Здравната реформа започна по времето на Иван Костов, а следващите правителства върнаха нещата назад, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай