Четвъртък,

Скандал в парламента: Липсват документи към въпрос на Карадайъ

От: Стандарт -
4362
Скандал в парламента: Липсват документи към въпрос на Карадайъ
A
A
A

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ влезе в спор с председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев. Причината е въпрос от 15 декември до министър Бойко Рашков, на който е отговорено в сайта на НС, но в отговора липсват конкретни документи, които Карадайъ е поискал около действията на МВР в последните избори.

"Те са за полицейщината, за гаврата и достойнството на всички уязвими групи, които се приложиха по време на изборите през юни и през ноември. Аз такива документи не виждам нито на сайта, нито в деловодството", каза Карадайъ и обясни, че по този начин се "лъже" както министър-председателят Кирил Петков, така и всички граждани, че се упражнява контрол над изпълнителната власт от страна на парламента.

"Изпратено е възражение до министър Рашков", заяви председателят на парламента Минчев."Явно социалдемократите, наречени "Продължаваме промяната", не се интересуват от правилата, а налагат свои правила. За тях няма значене какво пише в Конституцията и законите на страната", каза Карадайъ и напомни алинея 5 от правилника на парламента. Освен това каза, че липсват исканите документи."Няма как това да бъде отговор на моя въпрос", заяви той.

В спора се намеси и Халил Летифов от ДПС, който посочи, че НС се превръща в гумен печат на Министерски съвет (МС).


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички