Скандал в парламента: Липсват документи към въпрос на Карадайъ

"Продължаваме промяната", не се интересуват от правилата, а налагат свои правила, каза лидерът на ДПС

Скандал в парламента: Липсват документи към въпрос на Карадайъ | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ влезе в спор с председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев. Причината е въпрос от 15 декември до министър Бойко Рашков, на който е отговорено в сайта на НС, но в отговора липсват конкретни документи, които Карадайъ е поискал около действията на МВР в последните избори.

"Те са за полицейщината, за гаврата и достойнството на всички уязвими групи, които се приложиха по време на изборите през юни и през ноември. Аз такива документи не виждам нито на сайта, нито в деловодството", каза Карадайъ и обясни, че по този начин се "лъже" както министър-председателят Кирил Петков, така и всички граждани, че се упражнява контрол над изпълнителната власт от страна на парламента.

"Изпратено е възражение до министър Рашков", заяви председателят на парламента Минчев."Явно социалдемократите, наречени "Продължаваме промяната", не се интересуват от правилата, а налагат свои правила. За тях няма значене какво пише в Конституцията и законите на страната", каза Карадайъ и напомни алинея 5 от правилника на парламента. Освен това каза, че липсват исканите документи."Няма как това да бъде отговор на моя въпрос", заяви той.

В спора се намеси и Халил Летифов от ДПС, който посочи, че НС се превръща в гумен печат на Министерски съвет (МС).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай