СИНПИ ще си партнира с най-големия полицейски синдикат

Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи споразумение за сътрудничество със Синдикалната федерация на служителите в МВР

СИНПИ ще си партнира с най-големия полицейски синдикат | StandartNews.com

Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи споразумение за сътрудничество със Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Документът бе подписан от председателите на управителните съвети на СИНПИ – д-р Калоян Паргов и на СФСМВР - Валентин Попов.

„След като проведохме конструктивна дискусия и направихме анализ на състоянието в Сектор „Сигурност“, се обединихме около необходимостта от разширяване на полето на диалога в тази сфера, което би имало положителен ефект върху цялостното му протичане“, обясни Паргов.

По думите му двете организации, водени от общата отговорност към интересите, потребностите и правата на гражданите, са се договорили да разширят и задълбочат сътрудничеството си.

„С този акт изразяваме своята воля за засилване на добрите ни взаимоотношения в области от взаимен интерес и в съответствие с разпоредбите на българското законодателство“, допълни Калоян Паргов.

В споразумението е залегнало да бъдат провеждани на форуми, касаещи законовите права и интереси на гражданите и работещите в Сектор „Сигурност“, както и изработването на предложения за усъвършенстване на Закона за МВР и други нормативни актове, с оглед развитие и гарантиране на социалните нива на работниците и служителите в Сектор „Сигурност“.

Като част от съвместната си работа СИНПИ и СФСМВР предвиждат да насърчават и подпомагат своите структури и членове за разработване на съвместни проекти и програми, свързани с проблеми и дейности касаещи социалната сфера;

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай