СИНПИ ще си партнира с две организации в сферата на сигурността

Целта е издигане на българския дух, родолюбивото и военно-патриотичното възпитание на децата

СИНПИ ще си партнира с две организации в сферата на сигурността | StandartNews.com

Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договори за сътрудничество и взаимодействие с Националната асоциация Сигурност (НАС) и Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ).

Договорите бяха подписани от председателите на Управителните съвети на СИНПИ Калоян Паргов, на НАС о.з. полковник Чавдар Петров и на АРЗ о.з. полковник Горан Симеонов.

„Сътрудничество на СИНПИ с Националната асоциация Сигурност и Асоциацията на разузнавачите от запаса, които обединяват бивши служители на две направления на специалните служби, са от съществена важност предвид това, че темата за сигурността и информацията днес е водеща в целия свят и в частност в България“, обясни Паргов.

По думите на председателя на УС на СИНПИ сключването на договорите съвсем случайно съвпада с днешното изслушване на специалните служби в Народното събрание, но тази тема ще продължава още дълго време да бъде актуална.

„Чрез тези споразумения и съвместните инициативи на нашите неправителствени организации целим да допринесем за укрепване на архитектурата на сигурност и информация в нашата държава предвид неконвенционалните заплахи, пред които сме изправени“, каза още Калоян Паргов.

Сред целите на партньорствата са осъществяване на дейности за издигане на българския дух, родолюбивото и военно-патриотичното възпитание на българските граждани и българската диаспора зад граница, съхраняване и развитие на ценностите и идеалите на българския народ.

Формите на съвместна работа предвиждат провеждането на регионални, национални и международни форуми, както и обмяна на опит и добри практики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай