Симидчиев подпечата съдбата на следващия парламент

Не е сигурно още дали ПП и ДБ ще се явят заедно на изборите

Симидчиев подпечата съдбата на следващия парламент | StandartNews.com

Явяване заедно с „Продължаваме промяната“ на 2 април ще е само по принципи и с разписана коалиционна програма. "Не става въпрос за безпринципни коалиции. Става въпрос за националноотговорна политика. Не е сигурно все още дали ще се явим заедно, както не е сигурно дали и аз ще съм кандидат за народен представител. Това са отворени въпроси“. Това заяви в интервю за Евронюз България д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“.

Големият смисъл от подобна коалиция е да станем първа политическа сила. При всички положения очаквам двете формации да постигнат достатъчно мнозинство, за да сме незаобиколим фактор в следващото Народно събрание, дори за конституционни промени, каза той.

Д-р Симидчиев прогнозира, че следващият парламент също ще е с кратък живот и най-правилното е да се търси програмно правителство с ясен срок. „Срок до местните избори е един срок, който изглежда постижим, въпросът е да не е по-кратък“, отбеляза той.

„Лично за мен е важно да проведем важните политики в медицината. Например хеликоптерните линейки. Нещо, което се движи от 15 години. Не мисля, че системата ще се случи само с един хеликоптер. Всъщност е нужна и законодателна работа“, коментира още д-р Симидчиев.

Той посочи, че едва ли тази година ще има нещо по-различно с пика на вирусните инфекции. „Те винаги са до февруари. Нищо съществено няма да се случи. Но има смисъл да се ходи с маски, защото това е начинът да намалим значително разпространението“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай