Симеонов: Трудно е да решим да оттеглим ли подкрепата си

Симеонов: Трудно е да решим да оттеглим ли подкрепата си | StandartNews.com

София. "Правителството изпълнява на 70% нашата програма и затова е толкова трудно решението дали да оттеглим подкрепата си". Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в сутрешния блок на бТВ. И изтъкна, че ПФ трябва да избере по-малкото зло в случая.

Патриотите са взели решение, но то няма да бъде съобщено все още, стана ясно от думите на Симеонов, който уточни, че коалицията има няколко нива и затова ще проговорят през новата седмица.

Едната възможност пред ПФ е била да подкрепи ГЕРБ, които са критикували години или да даде „възможност ДПС да яхне властта", коментира още Симеонов.

За патриотите властта не е самоцел, допълни лидерът на НФСБ и изтъкна, че те са единствената партия, която се е отказала „от удобните и сладките места на управлението". „Няма проблем Бойко Борисов да се откаже от нас. Ние сме в парламента, за да изпълняваме предизборната си програма и сме отговорни пред избирателите си", каза още той.

Орхан Исмаилов и Веселин Пенев са представители са на протурска партия, смята Симеонов. „В случа става въпрос за подмяна на протурска партия", каза още той и добави, че ДПС първа е обявила подкрепа за Орхан Исмаилов.

„На всички етапи сме заявявали, че сме против участието на НПСД в управлението, ние сме ги предупреждавали", подчерта той. Корман Исмалов е предложил Исмаилов директно на министъра на отбраната, без да съгласува това, изтъкна лидерът на НФСБ.

„Разбирам позицията на ГЕРБ– ще ги обвинят в капитулация пред ПФ", каза той и бе категоричен, че фронтът продължава да търси някакво компромисно решение.

Симеонов защити изборът на Слави Бинев за шеф на комисията по култура и медии в парламента. Председателите на парламентарни комисии трябва да са добри администратори, които защитават интересите на съответния бранш, каза той. „Става дума за административна работа, редиците на културата биха били доволни от Слави Бинев", добави Симеонов

„Само Патриотичният фронт може да защити българското в културата", заключи той.

Припомняме, че късно снощи парламентарната група на ПФ проведе заседание, на което трябваше да бъде взето решение ще продължат ли подкрепата си към кабинета Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай