Симеон Славчев: Спиране на завода за изгаряне в София е една спечелена кауза за столичани

Според него София и столичани заслужават да имат модерна, ефективна и екологично чиста инсталация за преработка на битови отпадъци

Симеон Славчев: Спиране на завода за изгаряне в София е една спечелена кауза за столичани | StandartNews.com

Спиране на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София е една спечелена кауза за столичани. Това каза днес председателят на партия МИР Симеон Славчев по повод спирането на финансиране по Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) на проектът за изгаряне на отпадъци в София. Като общински съветник в Столичен общински съвет Славчев се обяви против изграждането на вредната за столичани инсталация. През 2018-та година Славчев успява да обедини около каузата срещу завода за изгаряне общо 15 общински съветници от различни политически групи в Столичния общински съвет, с които заедно внасят доклад с искане за провеждането на местен референдум в София по темата.

„Днес е добър ден за София и всички столичани, защото справедливостта за която толкова години се борихме възтържествува и вредния за здравето и околната среда завод за изгаряне отива вече е в историята. Като общински съветник в миналия мандат на Столичния общински съвет заявих, че решението за изграждането на този завод е най-голямото престъпление в най-новата ни история към гражданите на столицата. Още тогава експерти представиха своите становища, че този завод и то в центъра на София допълнително ще замърсява въздуха, който дишаме“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев. Според него София и столичани заслужават да имат модерна, ефективна и екологично чиста инсталация за преработка на битови отпадъци.

„Навсякъде в Европа и света отпадъците са ресурс, който се използва ефективно и като екологичен и алтернативен източник на енергия. Крайно време е София да започне да се развива модерно, технологично и иновативно и да влезе в 21 век каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай