Симеон Славчев: Правителството на Кирил Петков води България към национална катастрофа

Той поздрави президента Румен Радев за това, че се е разграничил от действията на правителството на Кирил Петков

Симеон Славчев: Правителството на Кирил Петков води България към национална катастрофа | StandartNews.com

С всички свои действия и бездействия правителството на Кирил Петков водят България към национална катастрофа. Нещо повече – имаме прецедент, в който българският премиер освен енергийната и националната сигурност застрашава и здравето и сигурността на българските граждани. Действията на Кирил Петков са национално предателство и преливат чашата на търпението, проявявано до момента към невежеството и некомпетентността. Това каза в предаването „Делници“ по телевизия Евроком председателят на партия МИР Симеон Славчев.

„Кирил Петков призова всеки български гражданин да дари една заплата за закупуване на боеприпаси на Украйна, което е поредният му опит да въвлече България във война. Пълен цинизъм е да не си направил нищо за българските деца, майките, хората в неравностойно положение и пенсионерите, а да настояваш най-бедните граждани в ЕС да дарят месечната си издръжка на чуждо правителство. Това показва, че Кирил Петков има всякаква липса на връзка с реалността и че неговите действия са подчинени на чужд интерес, който драматично се разминава с националния интерес на България“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той поздрави президента Румен Радев за това, че се е разграничил от действията на правителството на Кирил Петков, задавайки риторичния въпрос „Чии интереси обслужва правителството“.

„На практика президентът Румен Радев свали днес доверието от Кирил Петков и неговото правителство, което дойде на власт, покатервайки се именно на гърба на президента. А ако Корнелия Нинова мисли за левите хора в България и има национално отговорно мислене, то БСП трябва незабавно да излезе от това пагубно за страната и народа ни управление. Кирил Петков не е решил нито един от реалните и ежедневните проблеми на българските граждани, а отива най-демонстративно в Украйна, за да решава чуждите проблеми. Това не може да бъде български министър-председател, това е национален предател. Участието на Кирил Петков и Асен Василев в обществено-политическия живот на България е позор“, каза още Симеон Славчев и призова всички български граждани, които милеят за България, да поискат оставката на правителството.

„Мир не се постига чрез доставянето на оръжие. Напротив, това е съучастничество в разрастването на конфликта и ще донесе още повече жертви и ще удължи войната. Националният интерес на България е тази пагубна за всички ни война да спре възможно най-бързо. Правителството на Кирил Петков освен националната сигурност застрашава и енергийната сигурност на България, а всичко това ще доведе до ликвидирането не само на българската икономика и индустрия, това ще доведе до ликвидирането на цялата държава“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че в случая с доставките на газ националният интерес на България е да имаме непрекъсваемост на доставките и те да бъдат на ниски и изгодни цени. Според Славчев правителството на Кирил Петков е имала възможността да отвори сметка в Газпромбанк, където да се превеждат в евро парите за доставките на газ от Газпром, а те да бъдат обръщани по курса за деня в рубли, но умишлено не са го направили.

„Правителството на Кирил Петков имаше един месец на разположение, за да уреди безпроблемните доставки на газ от Газпром, но умишлено не го направи. Всичко това ще доведе сега до покачването на цените на газ с 30-40%, което автоматично води след себе си покачване на цените на хляба, тока, както и всички други стоки и услуги с 40 %. Единственият изход от тази ситуация е българинът да прояви чувство за самосъхранение и незабавно да свали правителството на Петков от власт“, зави още Симеон Славчев.

Той подчерта, че българският народ е силно разделен и че му трябва нова национална кауза, около която да се обедини, и партия МИР предлага това да бъде каузата за излизането на демографската криза, която засяга всички сфери на живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай