Събота,

Симеон Славчев: Поругаването на паметници да бъде криминализирано

От: Стандарт -
369
Симеон Славчев: Поругаването на паметници да бъде криминализирано
A
A
A

Поругаването на паметници в България да бъде криминализирано. За това настоя председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев. Той категорично и за пореден път се обяви срещу поругаването на паметници.

„Паметник означава памет и всеки един от нас трябва да почита и да уважава паметта на тези, за които напомня изграденият паметник. Умишленото насаждане на омраза сред българското общество е основната причина българите да сме винаги разделени и да не можем да намерим обща кауза и допирните точки помежду ни. Крайно време е да спрем поругаването на паметници и за целта предлагам то да бъде криминализирано“. Това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

За опазването на културно-историческото наследство на София и България Славчев предлага също така всички паметници в София да бъдат под постоянно видеонаблюдение.

„Вместо да разрушаваме, поругаваме или демонтираме паметници, нещо, което още повече ще раздели и без това силно разделеното българско общество, предлагам да се обединим и заедно да изградим паметник на основателя на българската държава хан Аспарух. България има богато културно, духовно и историческо наследство, което трябва да бъде предавано от поколения на поколения и да бъде популяризирано в цял свят“, заяви още Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че няма как в столицата на България да няма паметник на основателя на българската държава Хан Аспарух и предложи всички българи да се обединят около каузата за изграждането му. Славчев пое ангажимент да инициира сформирането на инициативен комитет от български интелектуалци, историци, учени, духовници и общественици, които да стартират процеса по изграждането на паметника на Хан Аспарух в София.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички